zondag, december 12, 2010

ontmoeting in Lovendonk



Gisteren organiseerden studenten van de Orthopedagogie Hogeschool Gent een ontmoeting tussen buurtbewoners, patiënten en personeelsleden van het psychiatrisch centrum Sleidinge. Dit ging door in de Chirolokalen. Het werd een gezellige namiddag met pannekoeken en warme chocolademelk. Stevo Sanctus gaf een workshop, Daniël deed een rap en Michel kwam even langs met zijn gitaar. OOk de mensen van Oxfam waren aanwezig.

dinsdag, december 07, 2010

Tentoonstelling Stevo Sanctus in PC Sleidinge




Nog tot eind december kan U in de cafétaria van PC Sleidinge kijken naar schilderijen van Stevo Sanctus. Hij neemt ons mee op een reis met daarin donkere en zonnige periodes. Het zijn schilderijen die momenten uit een mensenleven meegeven. Zo ontmoeten we afbeeldingen van hoofden, maar deze staan aan de rand van de werken. Je kan als het ware in de hoofden kijken en ziet wat daarin omgaat. De kunstenaar heeft het over een variatie in de werken gaande van gewoon je gedacht zeggen tot een parodie op het aards paradijs.
Het is alleszins een zeer verscheiden en kleurrijke tentoonstelling. De werken zijn met veel doorzetting en geduld opgebouwd. Wat op het eerste zicht een vlinder lijkt blijken twee hoofden met afgebeelde gedachten te zijn.

Ontmoeting in Chirolokaal Sleidinge

Op zaterdag 11 december organiseren studenten van de Hogeschool Gent een ontmoeting tussen patiënten, personeelsleden en buurtbewoners in de lokalen van de Chiro Sleidinge, Lovendonk 8.

De bijeenkomst gaat door van 14.00u tot 17.00u. Je kan een pannekoek komen eten en chocolademelk drinken. Er is een kleine tentoonstelling en er is een infostand van Kiosk. Michel Goessens (Aardvark) komt langs. Kortom info en plezier tegelijkertijd. Inkomst is gratis.

We hopen dat U ook langskomt...